x 
Winkelwagen is leeg

Vijverfilter | Hoe bepaal ik de keuze? De eerste vragen die wij altijd stellen bij het bepalen van een type vijverfilter zijn als volgt:

  1. Hoe groot is de vijver?
  2. Zijn er veel vissen in de vijver aanwezig?
  3. Moet het water vanuit het filter rechtstreeks de vijver terug in, of moet het nog hogerop naar bijvoorbeeld een waterval?
  4. Heeft u al een vijverpomp en zo ja, wat is de capaciteit van deze vijverpomp?

Onderstaand vindt u antwoord op u vragen:

Vijverfilters 

1.Hoe groot is de vijver?

Het is van belang dat u de vijverinhoud weet. Als de vijverinhoud bijvoorbeeld 5000 liter is dan adviseren wij u een vijverfilter te nemen voor 10000 liter. Dit adviseren wij omdat het belangrijk is om overcapaciteit te nemen. Op het moment dat het zomer’s warm is een aantal weken dan groeit de alg er snel. Als u dan een vijverfilter heeft met overcapaciteit kan deze gemakkelijk de vijver helder houden. Het prijsverschil is vaak ook niet erg groot, maar het bepaald wel of uw vijver helder wordt, en dat u weinig onderhoud aan de vijver heeft.

Vijverfilters link

 

2.Zijn er veel vissen in de vijver aanwezig?

Vissen in de vijver zijn erg mooi, maar kunnen de vijver wel snel vervuilen. Dit geldt vooral voor Koi-karpers. Deze vissen maken de vijver snel smerig. In het geval dat u vissen in de vijver heeft is het ook weer heel belangrijk om overcapaciteit te nemen.

 

3.Moet het water vanuit het filter rechtstreeks de vijver terug in, of moet het nog hogerop naar bijvoorbeeld een waterval?

Er zijn twee soorten vijverfilters: Doorstroomfilters en Drukfilters.

 

Doorstroomfilter:
Een doorstroomfilter wordt gebruikt wanneer het water niet hogerop gepompt hoeft te worden. Het woord doorstroomfilter staat ook voor “overstroomfilter”. Een systeem wat dus niet onder druk staat. Het voordeel van een doorstroomfilter is dat deze veel voordeliger zijn. Dit komt omdat het systeem niet onder druk staat en er geen afdichtringen tussen het deksel zitten. Link naar Doorstroomfilters

Doorstroomfilters link

 

Drukfilter:
Een drukfilter wanneer het water na het filteren hogerop gepompt moet worden. Denk hierbij aan het aansluiten op een waterval, het water moet dan omhoog gepompt worden. Op het moment dat het water hogerop gepompt moet worden dan dat het filter staat betekend dit dat het filter onder druk staat. Dit kan dus niet met een doorstroomfilter. Drukfilters zijn makkelijk schoon te maken. U kunt de dekselklemmen of ring loshalen en gemakkelijk de patronen schoon maken. Link naar Drukfilters

Drukfilters link

 

4.Heeft u al een vijverpomp en zo ja, wat is de capaciteit van deze vijverpomp?

Als een vijverfiltersysteem gaat aanleggen is het belangrijk om te kijken hoe groot uw vijverpomp is/moet gaan worden. Wij adviseren een vijverpomp te kopen die 1 x in de twee uur het water rondgepomp heeft. Als u deze regel aanhoudt zit u eigenlijk nagenoeg altijd goed. Kijk goed uit dat u niet een veel te grote vijverpomp heeft zodat alle ringen stuk gaan van het filtersysteem. Link naar vijverpompen

Vijverpompen link

 

Het gebruik maken van deze website betekent dat u de Algemene Voorwaarden accepteert. Om Winkeltuin.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.